NUH
NUH YENİ
29 EYLÜL TİCARET ODASI

ÜMİT ÖZDAĞ, KOCAELİ'DE "TEHDİT" SUÇLAMASIYLA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

ASAYİŞ 01.10.2026 - 00:08, Güncelleme: 01.10.2026 - 00:08
 

ÜMİT ÖZDAĞ, KOCAELİ'DE "TEHDİT" SUÇLAMASIYLA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski milletvekili Şevki Yılmaz'a yönelik sosyal medyada kullandığı ifadeler nedeniyle "tehdit" suçlamasıyla yargılandığı davanın Kocaeli'de görülen duruşmasında hakim karşısına çıktı. Özdağ, söz konusu ifadeleri bir siyaset bilimi profesörü olarak kullandığını ve tehdit kastı olmadığını savunarak beraatını talep etti.

  Eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz, 19 Şubat 2024 tarihinde katıldığı Osmanlı hanedanı üyesinin nikah merasiminde, "Osmanlıyı süren soysuzları lanetle anıyorum" ifadesini kullanmıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya hesabından Şevki Yılmaz'a yönelik paylaşım yapmıştı. Özdağ, söz konusu paylaşımda, "Şevki Yılmaz, 'Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum' diyerek Atatürk ve TBMM'ye hakaret etmiştir. Bu adama derhal dava açılmaz ise cumhuriyetin savcısı kalmamış demektir. Şevki, umarım bir yerde karşılaşırız, sana soylunun soysuzun kim olduğunu gösteririm. Bu arada düğünü yapan Osmanlı ailesi de bunun gibi adamları düğünlerine davet ederek sürülmeyi hak ettiklerini bir kez daha göstermişler" ifadelerini kullanmıştı. Özdağ'ın bu paylaşımı üzerine Şevki Yılmaz ise "tehdit" suçundan şikayetçi olmuştu.     "Siyaset bilimi profesörü olarak o sözü söyledim"   Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tehdit suçundan yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan Ümit Özdağ ve avukatları katıldı, Şevki Yılmaz ve avukatları ise duruşmada yer almadı. Savunmasını yapan Özdağ, üzerine atılı tehdit suçlamasını reddetti. Kendisinin bir siyaset bilimi profesörü olduğunu hatırlatan Özdağ; dava konusu olan sözü akademik bir yaklaşımla, olayları evrak ve belgelerle izah etmek amacıyla kullandığını ve ortada bir tehdit kastı bulunmadığını ileri sürerek beraatını istedi.    Duruşma, 4 Kasım'a ertelendi.  
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski milletvekili Şevki Yılmaz'a yönelik sosyal medyada kullandığı ifadeler nedeniyle "tehdit" suçlamasıyla yargılandığı davanın Kocaeli'de görülen duruşmasında hakim karşısına çıktı. Özdağ, söz konusu ifadeleri bir siyaset bilimi profesörü olarak kullandığını ve tehdit kastı olmadığını savunarak beraatını talep etti.

  Eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz, 19 Şubat 2024 tarihinde katıldığı Osmanlı hanedanı üyesinin nikah merasiminde, "Osmanlıyı süren soysuzları lanetle anıyorum" ifadesini kullanmıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya hesabından Şevki Yılmaz'a yönelik paylaşım yapmıştı. Özdağ, söz konusu paylaşımda, "Şevki Yılmaz, 'Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum' diyerek Atatürk ve TBMM'ye hakaret etmiştir. Bu adama derhal dava açılmaz ise cumhuriyetin savcısı kalmamış demektir. Şevki, umarım bir yerde karşılaşırız, sana soylunun soysuzun kim olduğunu gösteririm. Bu arada düğünü yapan Osmanlı ailesi de bunun gibi adamları düğünlerine davet ederek sürülmeyi hak ettiklerini bir kez daha göstermişler" ifadelerini kullanmıştı. Özdağ'ın bu paylaşımı üzerine Şevki Yılmaz ise "tehdit" suçundan şikayetçi olmuştu.

 

  "Siyaset bilimi profesörü olarak o sözü söyledim"

  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tehdit suçundan yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan Ümit Özdağ ve avukatları katıldı, Şevki Yılmaz ve avukatları ise duruşmada yer almadı. Savunmasını yapan Özdağ, üzerine atılı tehdit suçlamasını reddetti. Kendisinin bir siyaset bilimi profesörü olduğunu hatırlatan Özdağ; dava konusu olan sözü akademik bir yaklaşımla, olayları evrak ve belgelerle izah etmek amacıyla kullandığını ve ortada bir tehdit kastı bulunmadığını ileri sürerek beraatını istedi. 

  Duruşma, 4 Kasım'a ertelendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelisabah.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.