NUH
NUH YENİ
kocaeli kaya
ATAKENT CİHAN HASTANESİ

SIFIR ATIK TEMA PARKI’NDA SONA GELİNDİ

YAŞAM 01.10.2021 - 11:43, Güncelleme: 01.10.2021 - 11:43
 

SIFIR ATIK TEMA PARKI’NDA SONA GELİNDİ

Başiskele Belediyesi’nin Kocaeli’de bir ilke imza atarak fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü Sıfır Atık Tema Parkı’nda sona gelindi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Seferberliği”ne Başiskele Belediyesi yaptığı yeni projelerle destek olmaya devam ediyor.  Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan sıfır atık, geri dönüşüm ve kazanım projeleri kapsamında Yeşilkent Mahallesi’nde kurulan Sıfır Atık Tema Parkı’nda çalışmalar devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un danışmanlığında Başiskele Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kütahya Porselen, Korkmaz Mutfak Eşyaları San. Tic. A.Ş, Akcoat, Uludağ, Exitcom Recycling, Koçtaş, Uşak Seramik, Marshall gibi firmaların iş birliğiyle yapılan Sıfır Atık Tema Parkı’nda plastik, ahşap, lastik, metal, cam, seramik gibi geri dönüşebilen malzemelerden yapılan eserler parktaki yerini alıyor. FABRİKA ATIKLARININ KULLANILDIĞI İLK PARK Fabrika ve firma atıklarının da yoğun olarak kullanıldığı Başiskele Sıfır Atık Parkı,  bu özelliğiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyor. Fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü parkta, hurda traktörden eski at arabalarına kadar birçok kullanılmayan araçlar parktaki yerini alırken Korkmaz Mutfak Eşyaları firmasının metal atıklarından Geri Dönüşüm Anıtı yapıldı. 9 ADET KAMELYA YAPILDI Başiskele Belediyesi, Yeşilkent Mahallesi sakinlerinin ailece huzurla ve güvenle vakit geçirebilmeleri için parkın içerisine 9 adet kamelyada yapıldı. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarının da yapıldığı parkta vatandaşlar Başiskele’nin mavi-yeşil güzel manzarasında dinlenebilecekler. BAŞİSKELE’DE SIFIR ATIK FARKINDALIĞI OLUŞUYOR Seramik, cam, plastik, metal, ahşap, araba lastiği ve geri dönüşebilen her türlü atık malzeme atölye çalışmalarıyla yeniden bu parkta hayat buluyor. Toplamda 2 bin 900m²’lik alanda kurulan park, her biri altıgen şeklinde 108m²’lik 7 bölümden oluşuyor. Parkta çocukların, gençlerin ve her yaştan insanların atölye çalışması yaparak hem sıfır atık bilinci kazanacağı hem de keyifli vakit geçireceği bir bölüm daha yer alıyor.
Başiskele Belediyesi’nin Kocaeli’de bir ilke imza atarak fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü Sıfır Atık Tema Parkı’nda sona gelindi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Seferberliği”ne Başiskele Belediyesi yaptığı yeni projelerle destek olmaya devam ediyor.  Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan sıfır atık, geri dönüşüm ve kazanım projeleri kapsamında Yeşilkent Mahallesi’nde kurulan Sıfır Atık Tema Parkı’nda çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un danışmanlığında Başiskele Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kütahya Porselen, Korkmaz Mutfak Eşyaları San. Tic. A.Ş, Akcoat, Uludağ, Exitcom Recycling, Koçtaş, Uşak Seramik, Marshall gibi firmaların iş birliğiyle yapılan Sıfır Atık Tema Parkı’nda plastik, ahşap, lastik, metal, cam, seramik gibi geri dönüşebilen malzemelerden yapılan eserler parktaki yerini alıyor.

FABRİKA ATIKLARININ KULLANILDIĞI İLK PARK

Fabrika ve firma atıklarının da yoğun olarak kullanıldığı Başiskele Sıfır Atık Parkı,  bu özelliğiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyor. Fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü parkta, hurda traktörden eski at arabalarına kadar birçok kullanılmayan araçlar parktaki yerini alırken Korkmaz Mutfak Eşyaları firmasının metal atıklarından Geri Dönüşüm Anıtı yapıldı.

9 ADET KAMELYA YAPILDI

Başiskele Belediyesi, Yeşilkent Mahallesi sakinlerinin ailece huzurla ve güvenle vakit geçirebilmeleri için parkın içerisine 9 adet kamelyada yapıldı. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarının da yapıldığı parkta vatandaşlar Başiskele’nin mavi-yeşil güzel manzarasında dinlenebilecekler.

BAŞİSKELE’DE SIFIR ATIK FARKINDALIĞI OLUŞUYOR

Seramik, cam, plastik, metal, ahşap, araba lastiği ve geri dönüşebilen her türlü atık malzeme atölye çalışmalarıyla yeniden bu parkta hayat buluyor.

Toplamda 2 bin 900m²’lik alanda kurulan park, her biri altıgen şeklinde 108m²’lik 7 bölümden oluşuyor. Parkta çocukların, gençlerin ve her yaştan insanların atölye çalışması yaparak hem sıfır atık bilinci kazanacağı hem de keyifli vakit geçireceği bir bölüm daha yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelisabah.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.