İZMİT MEHMET AKİF ERSOY KIZ İMAM HATİP NASA'DA

Her yıl NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından tüm dünyada lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Bir Günlük Bilim İnsanı (Scientist for a Day) Makale Yarışması’nın bu yılki konusu; “Uranüs’ün uyduları: Ariel, Oberon, Titania’dan hangisini, bir uzay aracıyla yeniden ziyaret etmeli, daha fazla bilgi edinmeliyiz?” oldu.

NASA tarafından düzenlenen bu yarışmaya dünyanın dört bir yanından birçok lise öğrencisi katıldı ve makaleler çeşitli üniversitelerdeki akademisyenlerden oluşan bir kurul tarafından değerlendirildi.
 

İMAM HATİP LİSELİ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI
NASA’nın web sitesinde yayınlanmak üzere seçilen dört makaleden biri İzmit M.Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri olan Esma İclal Top ve Esmanur Kılıç’ın kaleme aldıkları İngilizce makale oldu.

 

OKUL MÜDÜRÜ FATİH ŞENOCAK HEDEFLERİMİZ VAR

Konuyla ilgili konuşan Okul Müdürü Fatih Şenocak" Bu çok önemli bir başarıdır. Bir çok hedefimiz var. Bunlardan biri olan geleceğin bilim kadınlarını yetiştirme hedefleri için büyük bir adım attık”sözlerini kullandı.

Makalenin yayınlanacağı link:
https://rps.nasa.gov/scientist-for-a-day/winners/?page=0&per_page=40&order=url+asc2Cstudent_1_last_name+asc&search=&placeholder=search+winners&category=176